„Program dla szkół” – Owoce i warzywa w służbie mózgu

Od kilku lat nasza szkoła uczestniczy w unijnym „Programie dla szkół”, który realizowany jest przy współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczane im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne oraz realizując w ramach Programu działania edukacyjne. Do dzieci w ramach Programu trafiają następujące produkty: jabłka, gruszki, truskawki, soki owocowe, marchewki, rzodkiewki, kalarepa, pomidorki oraz mleko białe, jogurty i kefiry naturalne.

Z okazji przypadającego 19 marca Europejskiego Dnia Mózgu uczniowie zapoznali się z informacjami jakie owoce i warzywa korzystnie wpływają na pracę mózgu i całego organizmu człowieka.

Zdjęcia wykonano aparatem fotograficznym zakupionym w ramach programu „Laboratoria Przyszłości”.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status