„Program dla szkół” – Owoce i warzywa w służbie mózgu
Od kilku lat nasza szkoła uczestniczy w unijnym „Programie dla szkół”, który realizowany jest przy współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa. Jest to program edukacyjny, dzięki któremu w atrakcyjny sposób, dzieci uczą się zasad zdrowego odżywiania, regularnie spożywając w szkole dostarczane im owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne oraz realizując w ramach Programu działania edukacyjne. Do dzieci w ramach Programu trafiają następujące produkty: jabłka, gruszki, truskawki, soki owocowe, marchewki, rzodkiewki, kalarepa, pomidorki oraz mleko białe, jogurty i kefiry naturalne.
Z okazji przypadającego 19 marca Europejskiego Dnia Mózgu uczniowie zapoznali się z informacjami jakie owoce i warzywa korzystnie wpływają na pracę mózgu i całego organizmu człowieka.
Zdjęcia wykonano aparatem fotograficznym zakupionym w ramach programu „Laboratoria Przyszłości”.